Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Maatwerkkrediet met effectendekking

Uw effectenportefeuille als onderpand

Maatwerkkrediet met effectendekking

  • Extra financiële mogelijkheden
  • Uw beleggingsportefeuille als onderpand
  • De waarde van uw onderpand kan veranderen

Op ieder moment aflossen en opnemen

Het Maatwerkkrediet met effectendekking is een doorlopend krediet op uw betaalrekening (een vorm van rood staan). Uw effectenportefeuille is het onderpand van dit krediet. U heeft geld tot uw beschikking, zonder uw effecten te verkopen. Geld opnemen kan als u voldoende dekking heeft. Het krediet aflossen kan ieder moment en is kosteloos.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is een Maatwerkkrediet met effectendekking?

Een Maatwerkkrediet met effectendekking is een doorlopend krediet op uw betaalrekening (een vorm van rood staan). Uw beleggingsportefeuille is het onderpand van dit krediet. U besteedt het krediet aan het doel dat wij hebben afgesproken. Wilt u een krediet om beleggingen aan te kopen? Daarvoor is het Effectenkrediet.

De hoogte van uw kredietlimiet is afhankelijk van de waarde van uw beleggingsportefeuille en uw financiële situatie. De looptijd van een Maatwerkkrediet met effectendekking verschilt afhankelijk van uw gewenste kredietdoel en mogelijkheden.

Het Maatwerkkrediet met effectendekking is bestemd voor vermogende particulieren vanaf 18 jaar met een beleggingsportefeuille bij ABN AMRO MeesPierson. Bent u nog geen klant van ABN AMRO MeesPierson en heeft u interesse in dit product? Neem dan contact met ons op.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Flexibel opnemen en terugbetalen binnen uw kredietlimiet.
  • Terugbetaald geld kunt u opnieuw opnemen, zolang u maar binnen uw kredietlimiet blijft. 
  • U kunt op elk moment kosteloos de kredietlimiet van uw Maatwerkkrediet met Effectendekking verlagen of uw krediet opzeggen.

Nadelen:

  • Als de waarde van uw effectenportefeuille daalt, kan dit direct uw beschikbare limiet verlagen. Als u meer rood staat dan toegestaan, kan de bank uw beleggingen verkopen, het krediet opzeggen of uw kredietlimiet verlagen.
  • U heeft geen zekerheid over uw kredietlasten, omdat u een variabele rente betaalt gedurende de looptijd. Dit betekent dat uw rentelasten op elk moment hoger kunnen worden.
Hoeveel en waarvoor kan ik lenen?

Waarvoor kan ik lenen?

De besteding van opgenomen bedragen, is afhankelijk van het kredietdoel dat we hebben afgesproken. Het Maatwerkkrediet met effectendekking kan niet worden gebruikt voor de aankoop van beleggingen. Daarvoor bieden wij het Effectenkrediet aan.

Let op dat u uw krediet nooit onverantwoord besteedt. Houd er rekening mee dat u het krediet vroeger of later moet terugbetalen aan de bank. U kunt daarvoor (een deel van) uw beleggingsportefeuille of ander vermogen gebruiken.

Hoeveel kan ik lenen?

De hoogte van uw kredietlimiet stellen we van tevoren vast en is afhankelijk van:

  • De omvang, samenstelling en spreiding van uw beleggingsportefeuille
  • Uw persoonlijke inkomens- en vermogenssituatie, nu en in de toekomst
  • De toepasselijke wet- en regelgeving

U leent maximaal de dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille
U kunt maximaal een bedrag lenen dat gelijk is aan de totale dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille. De dekkingswaarde is de marktwaarde van een financieel instrument waarin u belegt (het aantal stukken maal de koers), vermenigvuldigd met het dekkingspercentage van dat financieel instrument. Het dekkingspercentage wordt door de bank vastgesteld en verschilt per financieel instrument. De totale dekkingswaarde berekenen we door de dekkingswaarden van al uw afzonderlijke financiële instrumenten bij elkaar op te tellen. Om te kunnen dienen als onderpand voor het Effectenkrediet moet uw beleggingsportefeuille voldoende spreiding hebben.

U vindt de dekkingspercentages per financieel instrument in de tabel onder de tekst.

Het Maatwerkkrediet met effectendekking heeft altijd een maximumlimiet
Daarnaast geldt voor het Maatwerkkrediet met effectendekking altijd een maximumlimiet die we met u overeenkomen in de kredietovereenkomst. Deze limiet stellen we met u vast door rekening te houden met uw persoonlijke inkomens- en vermogenssituatie, nu en in de toekomst. Ook al is de totale dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille hoger dan deze limiet, toch kunt u nooit meer lenen dan deze maximumlimiet.

Rente en kosten

Voor het Maatwerkkrediet met effectendekking heeft u zowel kosten voor uw krediet als voor uw beleggingen.

De kosten voor het krediet

a) De rente die u betaalt voor het Maatwerkkrediet met effectendekking bespreken we in een persoonlijk adviesgesprek. U betaalt een variabele rente die bestaat uit:

  • Een variabele basisrente: de gemiddelde 1-maands Euribor.
  • Een individuele variabele opslag.

De basisrente en opslag vormen samen uw rentetarief. De individuele variabele opslag is onder meer afhankelijk van de hoogte en de looptijd van uw krediet, uw financiële situatie, uw risicoprofiel en de door u verstrekte zekerheden. De actuele gemiddelde 1-maands Euribor vindt u op onze pagina met basistarieven.

b) Naast de rente rekenen we ook eenmalige behandelingskosten voor het verstrekken van het Maatwerkkrediet met effectendekking. De kosten voor ons advies zijn onderdeel van de behandelingskosten die we bij u in rekening brengen. De kosten die u betaalt zijn afhankelijk van de complexiteit van uw kredietaanvraag. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken we de kosten verder met u.

Houd u er rekening mee dat u het volledige kredietbedrag op enig moment moet terugbetalen.

De kosten voor uw beleggingen

Daarnaast zijn er kosten die betrekking hebben op uw beleggingen. Voor meer informatie over deze kosten verwijzen we u naar onze tarieven of hoofdstuk 8 ‘Kosten’ van de Algemene Voorwaarden Beleggen.

Al deze kosten bespreken we met u in een persoonlijk adviesgesprek.

Hoe los ik opgenomen bedragen af?

U bepaalt zelf wanneer u opgenomen bedragen terugbetaalt, maar u moet dat in elk geval doen aan het einde van de looptijd van het krediet.

Om af te lossen kunt u geld overmaken op de betaalrekening waarop uw Maatwerkkrediet met effectendekking staat. Bijvoorbeeld vanaf uw Effectenrekening, waarop de verkoopopbrengst van uw beleggingen staat.

Voor uw Maatwerkkrediet met effectendekking geldt geen maandelijkse aflossingsverplichting. U betaalt wel rente over het bedrag dat u heeft gebruikt. U mag altijd zonder kosten uw krediet vervroegd gedeeltelijk of geheel terugbetalen.

Let op: de waarde van uw beleggingsportefeuille kan dalen. Dit kan leiden tot een dekkingstekort en daardoor een aflossingsverplichting. Hierover leest u meer bij het onderwerp ‘Als de waarde van mijn effectenportefeuille verandert’.

Als de waarde van uw effectenportefeuille verandert

Als de waarde van uw beleggingsportefeuille stijgt of daalt, kan dit gevolgen hebben voor het bedrag dat u maximaal kunt rood staan. Het maximaal op te nemen kredietbedrag is namelijk:

  • de afgesproken (maximale) kredietlimiet, of;
  • gelijk aan de dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille, als dat bedrag lager is dan de kredietlimiet. 

Wanneer het uitstaande saldo van uw krediet hoger is dan de dekkingswaarde van de beleggingsproducten op uw beleggingsrekening is sprake van een dekkingstekort. U dient vervolgens uw dekkingstekort binnen vijf werkdagen op te heffen. De bank zal u hiervoor waarschuwen. Doet u dit niet tijdig dan zal de bank maatregelen nemen om uw dekkingstekort op te heffen. De bank kan bijvoorbeeld uw beleggingsproducten of een deel daarvan verkopen.

Betalingsachterstanden

Met een kredietovereenkomst gaat u een betalingsverplichting aan. Daar moet u aan blijven voldoen, ook als uw inkomsten (tijdelijk) minder zijn. Betaalt u niet of niet op tijd? Dan moet u er rekening mee houden dat de bank de voorwaarden van uw krediet aanscherpt, en bijvoorbeeld meer zekerheden of een hogere prijs voor uw krediet vraagt. Ook kan het zijn dat geld lenen in de toekomst lastiger voor u wordt of zelfs helemaal niet meer mogelijk is. Het is belangrijk dat u zich hiervan bewust bent. En dat u bij problemen tijdig contact met ons opneemt, zodat we samen een oplossing kunnen proberen te vinden.

Bij een betalingsachterstand kan ABN AMRO MeesPierson het krediet ook opeisen. Dan moet u de openstaande schuld in één keer helemaal terugbetalen.

Met een Maatwerkkrediet met effectendekking leent u met uw beleggingsportefeuille als onderpand. Als u uw schuld niet terugbetaalt, kan de bank uw beleggingen verkopen om daarmee de lening en eventuele kosten (terug) te betalen.

Bureau Krediet Registratie

ABN AMRO MeesPierson is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt het krediet aan  bij het BKR. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank deze betalingsachterstand aan het BKR. Het BKR registreert deze gegevens. Dit kan gevolgen hebben als u een nieuw krediet aanvraagt. Bij een betalingsachterstand kan ABN AMRO MeesPierson het krediet ook opeisen. Dan moet u de openstaande schuld in één keer helemaal terugbetalen.

Algemene bepalingen en ons aanbod vergelijken

Lees de Algemene Bepalingen Kredietverlening.

Europese Standaardinformatie inzake Consumentenkrediet

Als u van ons een offerte ontvangt van een Maatwerkkrediet met effectendekking voor een consumptief leendoel, krijgt u een Europese Standaardinformatie inzake Consumentenkrediet. Deze informatie is afgestemd op de kenmerken van uw krediet. Elke aanbieder van kredieten en leningen is verplicht deze informatie te geven. Hiermee kunt u de kredieten en leningen van andere aanbieders (van leningen) vergelijken.

Vergelijkingskaart Hypotheek

Voordat u van ons een offerte ontvangt van een Maatwerkkrediet met effectendekking voor de financiering van een woning voor eigen gebruik of verhuur, krijgt u de Vergelijkingskaart Hypotheek. De informatie in deze Vergelijkingskaart is van toepassing op alle Maatwerkkredieten die we een consument aanbieden voor de financiering van een woning voor eigen gebruik of verhuur. Daaronder valt ook het Maatwerkkrediet met effectendekking, ook al wordt daarvoor geen ‘hypotheek’ gevestigd.

In de Vergelijkingskaart leest u: 

  • over welke producten we wel of geen advies geven;
  • hoe we ons advies geven;
  • hoeveel ons advies kost.

Met de Vergelijkingskaart kunt u onze dienstverlening en advieskosten gemakkelijk vergelijken met die van andere aanbieders.

Algemene Voorwaarden Beleggen

De Algemene voorwaarden Beleggen zijn ook van toepassing op het Effectenkrediet. Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze voorwaarden of naar het Beleggingsbeleid van ABN AMRO.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Als u het Maatwerkkrediet met effectendekking gebruikt voor een leendoel dat te maken heeft met uw beroep of bedrijf kan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering voor u van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie en voorwaarden

Wat is een Maatwerkkrediet met effectendekking?

Een Maatwerkkrediet met effectendekking is een doorlopend krediet op uw betaalrekening (een vorm van rood staan). Uw beleggingsportefeuille is het onderpand van dit krediet. U besteedt het krediet aan het doel dat wij hebben afgesproken. Wilt u een krediet om beleggingen aan te kopen? Daarvoor is het Effectenkrediet.

De hoogte van uw kredietlimiet is afhankelijk van de waarde van uw beleggingsportefeuille en uw financiële situatie. De looptijd van een Maatwerkkrediet met effectendekking verschilt afhankelijk van uw gewenste kredietdoel en mogelijkheden.

Het Maatwerkkrediet met effectendekking is bestemd voor vermogende particulieren vanaf 18 jaar met een beleggingsportefeuille bij ABN AMRO MeesPierson. Bent u nog geen klant van ABN AMRO MeesPierson en heeft u interesse in dit product? Neem dan contact met ons op.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Flexibel opnemen en terugbetalen binnen uw kredietlimiet.
  • Terugbetaald geld kunt u opnieuw opnemen, zolang u maar binnen uw kredietlimiet blijft. 
  • U kunt op elk moment kosteloos de kredietlimiet van uw Maatwerkkrediet met Effectendekking verlagen of uw krediet opzeggen.

Nadelen:

  • Als de waarde van uw effectenportefeuille daalt, kan dit direct uw beschikbare limiet verlagen. Als u meer rood staat dan toegestaan, kan de bank uw beleggingen verkopen, het krediet opzeggen of uw kredietlimiet verlagen.
  • U heeft geen zekerheid over uw kredietlasten, omdat u een variabele rente betaalt gedurende de looptijd. Dit betekent dat uw rentelasten op elk moment hoger kunnen worden.

Hoeveel en waarvoor kan ik lenen?

Waarvoor kan ik lenen?

De besteding van opgenomen bedragen, is afhankelijk van het kredietdoel dat we hebben afgesproken. Het Maatwerkkrediet met effectendekking kan niet worden gebruikt voor de aankoop van beleggingen. Daarvoor bieden wij het Effectenkrediet aan.

Let op dat u uw krediet nooit onverantwoord besteedt. Houd er rekening mee dat u het krediet vroeger of later moet terugbetalen aan de bank. U kunt daarvoor (een deel van) uw beleggingsportefeuille of ander vermogen gebruiken.

Hoeveel kan ik lenen?

De hoogte van uw kredietlimiet stellen we van tevoren vast en is afhankelijk van:

  • De omvang, samenstelling en spreiding van uw beleggingsportefeuille
  • Uw persoonlijke inkomens- en vermogenssituatie, nu en in de toekomst
  • De toepasselijke wet- en regelgeving

U leent maximaal de dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille
U kunt maximaal een bedrag lenen dat gelijk is aan de totale dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille. De dekkingswaarde is de marktwaarde van een financieel instrument waarin u belegt (het aantal stukken maal de koers), vermenigvuldigd met het dekkingspercentage van dat financieel instrument. Het dekkingspercentage wordt door de bank vastgesteld en verschilt per financieel instrument. De totale dekkingswaarde berekenen we door de dekkingswaarden van al uw afzonderlijke financiële instrumenten bij elkaar op te tellen. Om te kunnen dienen als onderpand voor het Effectenkrediet moet uw beleggingsportefeuille voldoende spreiding hebben.

U vindt de dekkingspercentages per financieel instrument in de tabel onder de tekst.

Het Maatwerkkrediet met effectendekking heeft altijd een maximumlimiet
Daarnaast geldt voor het Maatwerkkrediet met effectendekking altijd een maximumlimiet die we met u overeenkomen in de kredietovereenkomst. Deze limiet stellen we met u vast door rekening te houden met uw persoonlijke inkomens- en vermogenssituatie, nu en in de toekomst. Ook al is de totale dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille hoger dan deze limiet, toch kunt u nooit meer lenen dan deze maximumlimiet.

Rente en kosten

Voor het Maatwerkkrediet met effectendekking heeft u zowel kosten voor uw krediet als voor uw beleggingen.

De kosten voor het krediet

a) De rente die u betaalt voor het Maatwerkkrediet met effectendekking bespreken we in een persoonlijk adviesgesprek. U betaalt een variabele rente die bestaat uit:

  • Een variabele basisrente: de gemiddelde 1-maands Euribor.
  • Een individuele variabele opslag.

De basisrente en opslag vormen samen uw rentetarief. De individuele variabele opslag is onder meer afhankelijk van de hoogte en de looptijd van uw krediet, uw financiële situatie, uw risicoprofiel en de door u verstrekte zekerheden. De actuele gemiddelde 1-maands Euribor vindt u op onze pagina met basistarieven.

b) Naast de rente rekenen we ook eenmalige behandelingskosten voor het verstrekken van het Maatwerkkrediet met effectendekking. De kosten voor ons advies zijn onderdeel van de behandelingskosten die we bij u in rekening brengen. De kosten die u betaalt zijn afhankelijk van de complexiteit van uw kredietaanvraag. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken we de kosten verder met u.

Houd u er rekening mee dat u het volledige kredietbedrag op enig moment moet terugbetalen.

De kosten voor uw beleggingen

Daarnaast zijn er kosten die betrekking hebben op uw beleggingen. Voor meer informatie over deze kosten verwijzen we u naar onze tarieven of hoofdstuk 8 ‘Kosten’ van de Algemene Voorwaarden Beleggen.

Al deze kosten bespreken we met u in een persoonlijk adviesgesprek.

Hoe los ik opgenomen bedragen af?

U bepaalt zelf wanneer u opgenomen bedragen terugbetaalt, maar u moet dat in elk geval doen aan het einde van de looptijd van het krediet.

Om af te lossen kunt u geld overmaken op de betaalrekening waarop uw Maatwerkkrediet met effectendekking staat. Bijvoorbeeld vanaf uw Effectenrekening, waarop de verkoopopbrengst van uw beleggingen staat.

Voor uw Maatwerkkrediet met effectendekking geldt geen maandelijkse aflossingsverplichting. U betaalt wel rente over het bedrag dat u heeft gebruikt. U mag altijd zonder kosten uw krediet vervroegd gedeeltelijk of geheel terugbetalen.

Let op: de waarde van uw beleggingsportefeuille kan dalen. Dit kan leiden tot een dekkingstekort en daardoor een aflossingsverplichting. Hierover leest u meer bij het onderwerp ‘Als de waarde van mijn effectenportefeuille verandert’.

Als de waarde van uw effectenportefeuille verandert

Als de waarde van uw beleggingsportefeuille stijgt of daalt, kan dit gevolgen hebben voor het bedrag dat u maximaal kunt rood staan. Het maximaal op te nemen kredietbedrag is namelijk:

  • de afgesproken (maximale) kredietlimiet, of;
  • gelijk aan de dekkingswaarde van uw beleggingsportefeuille, als dat bedrag lager is dan de kredietlimiet. 

Wanneer het uitstaande saldo van uw krediet hoger is dan de dekkingswaarde van de beleggingsproducten op uw beleggingsrekening is sprake van een dekkingstekort. U dient vervolgens uw dekkingstekort binnen vijf werkdagen op te heffen. De bank zal u hiervoor waarschuwen. Doet u dit niet tijdig dan zal de bank maatregelen nemen om uw dekkingstekort op te heffen. De bank kan bijvoorbeeld uw beleggingsproducten of een deel daarvan verkopen.

Betalingsachterstanden

Met een kredietovereenkomst gaat u een betalingsverplichting aan. Daar moet u aan blijven voldoen, ook als uw inkomsten (tijdelijk) minder zijn. Betaalt u niet of niet op tijd? Dan moet u er rekening mee houden dat de bank de voorwaarden van uw krediet aanscherpt, en bijvoorbeeld meer zekerheden of een hogere prijs voor uw krediet vraagt. Ook kan het zijn dat geld lenen in de toekomst lastiger voor u wordt of zelfs helemaal niet meer mogelijk is. Het is belangrijk dat u zich hiervan bewust bent. En dat u bij problemen tijdig contact met ons opneemt, zodat we samen een oplossing kunnen proberen te vinden.

Bij een betalingsachterstand kan ABN AMRO MeesPierson het krediet ook opeisen. Dan moet u de openstaande schuld in één keer helemaal terugbetalen.

Met een Maatwerkkrediet met effectendekking leent u met uw beleggingsportefeuille als onderpand. Als u uw schuld niet terugbetaalt, kan de bank uw beleggingen verkopen om daarmee de lening en eventuele kosten (terug) te betalen.

Bureau Krediet Registratie

ABN AMRO MeesPierson is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt het krediet aan  bij het BKR. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank deze betalingsachterstand aan het BKR. Het BKR registreert deze gegevens. Dit kan gevolgen hebben als u een nieuw krediet aanvraagt. Bij een betalingsachterstand kan ABN AMRO MeesPierson het krediet ook opeisen. Dan moet u de openstaande schuld in één keer helemaal terugbetalen.

Algemene bepalingen en ons aanbod vergelijken

Lees de Algemene Bepalingen Kredietverlening.

Europese Standaardinformatie inzake Consumentenkrediet

Als u van ons een offerte ontvangt van een Maatwerkkrediet met effectendekking voor een consumptief leendoel, krijgt u een Europese Standaardinformatie inzake Consumentenkrediet. Deze informatie is afgestemd op de kenmerken van uw krediet. Elke aanbieder van kredieten en leningen is verplicht deze informatie te geven. Hiermee kunt u de kredieten en leningen van andere aanbieders (van leningen) vergelijken.

Vergelijkingskaart Hypotheek

Voordat u van ons een offerte ontvangt van een Maatwerkkrediet met effectendekking voor de financiering van een woning voor eigen gebruik of verhuur, krijgt u de Vergelijkingskaart Hypotheek. De informatie in deze Vergelijkingskaart is van toepassing op alle Maatwerkkredieten die we een consument aanbieden voor de financiering van een woning voor eigen gebruik of verhuur. Daaronder valt ook het Maatwerkkrediet met effectendekking, ook al wordt daarvoor geen ‘hypotheek’ gevestigd.

In de Vergelijkingskaart leest u: 

  • over welke producten we wel of geen advies geven;
  • hoe we ons advies geven;
  • hoeveel ons advies kost.

Met de Vergelijkingskaart kunt u onze dienstverlening en advieskosten gemakkelijk vergelijken met die van andere aanbieders.

Algemene Voorwaarden Beleggen

De Algemene voorwaarden Beleggen zijn ook van toepassing op het Effectenkrediet. Voor meer informatie verwijzen wij u naar deze voorwaarden of naar het Beleggingsbeleid van ABN AMRO.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Als u het Maatwerkkrediet met effectendekking gebruikt voor een leendoel dat te maken heeft met uw beroep of bedrijf kan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering voor u van toepassing zijn. Klik hier voor meer informatie.