Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Een eigen betaalpas

Waar komt die vandaan? En wat kun je ermee?

Een eigen bankrekening, met een eigen betaalpas. Super cool toch, als je zelf kunt pinnen om je nieuwe skateboard te betalen. En als je een tosti of een drankje haalt in de schoolkantine, dat je die gewoon 'contactloos' betaalt. Bekijk de video met tips en check wat je allemaal kunt doen met een betaalpas.

 

Pinnen of contactloos betalen

Met een betaalpas kun je geld opnemen bij een geldautomaat en betalen in een winkel. Als je in een winkel iets koopt, noem je dat pinnen. Soms moet je je pincode intoetsen, maar als het bedrag lager is dan EUR 25, kun je vaak ook betalen door je pas voor de paslezer te houden. Dit heet contactloos betalen. 

Ben je bang dat je jouw pincode vergeet? Geen zorgen, je kunt bij een geldautomaat zelf een pincode aanmaken die je makkelijk onthoudt. Let op, kies geen pincode die makkelijk te raden is door anderen, zoals de dag en maand van je verjaardag. 

Veilig betalen met je betaalpas

Je weet dat je jouw pincode nooit aan anderen moet geven. En dat je altijd moet checken of er niemand meekijkt als je jouw pincode intoetst. Want er zijn helaas ook mensen die proberen geld van anderen af te pakken.

Zo wordt jouw betaalpas gemaakt

Heb jij je weleens afgevraagd hoe een betaalpas wordt gemaakt? Ze zien er allemaal hetzelfde uit, maar de betaalautomaat weet altijd precies van welke rekening het bedrag moet worden afgeschreven. Hoe dan?

Doe de betaalpas quiz!

Supercool zo'n eigen betaalpas, maar ben jij er eigenlijk wel klaar voor? Doe onze de betaalpas quiz en je weet het meteen. Je leert meteen een aantal leuke weetjes over de betaalpas.

Dat je het even weet

De betaalpassenfabriek

Alle betaalpassen van ABN AMRO worden vanaf 2022 gemaakt van gerecycled plastic. Dit vinden we belangrijk, want dat is beter voor het milieu. In onze fabriek worden iedere dag 1.600 betaalpassen gemaakt. Dit zijn er jaarlijks wel 600.000!

Even je saldo checken

Iedere keer als je geld opneemt of pint, maakt de geld- of betaalautomaat via de chip contact met de bank. De automaat checkt dan razendsnel of er genoeg geld op je rekening staat. Dit duurt maar een paar seconden.

Betalen met Apple Pay

Heb je een iPhone? Dan kun je vanaf je 16e betalen met Apple Pay. Dat is lekker makkelijk, want dan hoef geen portemonnee mee te nemen. Jij hebt je telefoon toch ook altijd bij je?

Aan de slag met je pas en rekening

Hoe je allemaal kunt betalen

Met geld kun je van alles kopen, maar de manier waarop je dingen betaalt kan verschillen. In dit artikel vertellen we meer over de meest gebruikte manieren waarop je kunt betalen. Maar ook wanneer je een bepaalde manier het beste kunt gebruiken. 

Hoe moet je eigenlijk pinnen?

Er wordt tegenwoordig vaker met pin betaald dan met contant geld. Super easy natuurlijk, maar je moet wel op een aantal dingetjes letten. Houd in ieder geval je pincode geheim en pas op dat niemand stiekem meekijkt. Hoe je moet pinnen, waar dat kan en waar je op moet letten lees je hier.

Altijd de baas over je eigen geld

Heb jij de ABN AMRO app al? Dan heb jij een goed middel in handen om de baas te blijven over je eigen geld. Want als jij een beetje smart met die app omgaat, ben je altijd in controle. Check hoe je dat doet.