Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Roy-data

Autoverzekering

Bij het afsluiten van je autoverzekering heb je de term Roy-data waarschijnlijk voorbij zien komen. Vraag je je af wat Roy-data nu eigenlijk is? Op deze pagina leggen we het uit.
 

Wat is Roy-data?

Roy-data is de centrale database van de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (Stichting EPS). In deze database kunnen autoverzekeraars bekijken hoeveel schadevrije jaren hun klanten hebben. De registratie in Roy-data vervangt sinds 2007 de royementsverklaring. Voorheen ontvingen klanten die hun autoverzekering hadden opgezegd dit document. Hiermee konden ze bij hun nieuwe verzekeraar aantonen hoeveel schadevrije jaren ze hadden. Dankzij Roy-data is dit proces voor jou als klant een stuk gemakkelijker geworden.

Hoe werkt Roy-data?

Bij beëindiging van een autoverzekering geeft de verzekeraar het aantal schadevrije jaren van de klant door aan Stichting EPS. Zij zetten deze informatie in Roy-data. 

Sluit je een nieuwe autoverzekering af? Dan controleert je verzekeraar het aantal schadevrije jaren dat je hebt in Roy-data. Op die manier bepalen zij hoeveel no-claimkorting je krijgt.

Hoe kan ik Roy-data inzien?

Wil je weten hoeveel schadevrije jaren je op dit moment hebt? Dat kun je navragen bij je huidige verzekeraar. Zij kunnen dit voor je bekijken in Roy-data. Zelf het aantal schadevrije jaren opvragen kan via Stichting EPS .

Hoe kan ik onjuiste gegevens in Roy-data melden?

Denk je dat je gegevens die in Roy-data staan niet kloppen? Geef dit dan aan bij de verzekeraar bij wie je het laatst een autoverzekering hebt opgezegd. Zij zijn verantwoordelijk voor het doorgeven van het juiste aantal schadevrije jaren.

Schadevrije jaren

Schadevrij rijden wordt beloond. Je kunt dan namelijk korting op je premie opbouwen. Deze loopt op tot wel 80%.

Tweede auto verzekeren

Als je bij ons een autoverzekering afsluit voor je tweede auto krijg je korting op de premie. Wel zo voordelig.

Bonus-malus

Bonus-malus is een term die vaak langskomt in verband met een autoverzekering. Maar wat is bonus-malus eigenlijk? En hoe werkt het?