Natuurlijk bent u zuinig op uw spullen. Toch kan er wel eens wat kapotgaan. Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in de meeste gevallen goed verzekerd. Schade wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Met deze tips leest u wat u zelf kunt doen.
De spullen in uw woning zijn kostbaar. Inbrekers hebben het vaak gemunt op apparatuur en sieraden. Vooral dat laatste kan voor u van emotionele waarde zijn. Goede voorzorgsmaatregelen besparen u veel verdriet.
Uw spullen buitenshuis raken sneller beschadigd door de invloed van het weer. Daarnaast is er een groter risico op diefstal en vandalisme.
Het gebruik van elektronische apparaten is één van de meest voorkomende oorzaken van een woningbrand. Dit kan voorkomen worden als deze apparaten hun warmte goed kwijt kunnen.
Een verstopte waterleiding heeft vervelende gevolgen. Niet alleen de schade, maar ook de stank zult u zich nog lang herinneren. Regelmatig onderhoud bespaart u veel ongemak.
Het is misschien niet het meest frisse werk, maar regelmatig uw dakgoot schoonmaken kan flinke waterschade voorkomen. Door regen en wind komen er blaadjes, takjes, mos en andere losse dingen in uw dakgoot terecht. Op termijn gaat dit (natuur)afval ophopen en kan het water niet meer goed weglopen. Met bijvoorbeeld lekkage tot gevolg bij een forse regenbui. Probeer daarom minimaal eens per jaar de bezem door uw dakgoot te halen.
Een rookmelder geeft een harde pieptoon bij rookontwikkeling. Zo bent u er veel sneller bij als er buiten uw zicht brand is in uw woning. Dit geeft u meer tijd om actie te ondernemen en grotere schade te voorkomen.
Sinds 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om op iedere verdieping een rookmelder te hebben. Als u een kelder of zolder niet als leefruimte gebruikt hoeft het niet. Al kunt u natuurlijk beter een rookmelder te veel in huis hebben dan te weinig,
Mocht er toch schade zijn, dan staat ABN AMRO Verzekeringen voor u klaar. Lees hier meer over het melden van uw schade.